Mladost ne ispušta vrh

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Košarkaši Mladosti u derbiju 18. kola Lige BiH pobijedili su Vardu HE rezultatom 77:59 i zadržali lidersku poziciju na tabeli. Domaći košarkaši vodili su tokom cijele utakmice i pitanje pobjednika nije se postavljalo nijednog trenutka, a u 38. minutu imali su maksimalnih 23 poena prednosti. - Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Uspjeli smo da čvrstom igrom pariramo snažnoj odbrani Varde HE i da zaustavimo njihov ofanzivni skok. Pogocima iz otvorenih šuteva napravili smo razliku koja nam je garantovala mirnu završnicu meča.

Milan Kežić najbolji sportista Mrkonjić Grada

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Košarkaš “Mladosti” iz Mrkonjić Grada Milan Kežić proglašen je za najboljeg sportistu ove opštine u prošloj godini, prenose agencije. Drugo mjesto je pripalo fudbaleru “Slobode” Milovanu Travaru, a treće košarkašu “Mladosti” Đorđu Aleksiću. Titula najuspješnijeg sportskog kolektiva u 2012. godini sinoć je pripala Fudbalskom klubu “Sloboda”. Kežić igra u Košarkaškom klubu “Mladost”, koji se takmiči u Premijer ligi BiH i do sada je pokazao brojne zapažene rezultate. - Ovo je za mene veliko priznanje i mnogo znači za moju dalju karijeru. Mrkonjić Grad ima veliko razumijevanje za sport i zahvaljujem opštini što nas podržava i omogućava da igramo u dobrim uslovima - rekao je Kežić.

Izabrani najbolji sportisti Mrkonjić Grada za 2012. godinu

Napisao Opština Mrkonjić Grad (www.mrkonjic-grad.rs) , .

Košarkaš Mladosti Milan Kežić proglašen je za najboljeg sportistu Mrkonjić Grada za prošlu godinu. Drugo mjesto pripalo je fudbaleru Slobode Milovanu Travar, a treće Đorđu Aleksić košarkašu KK ''Mladost''. Najbolji sportista Milan Kežić standardni je prvotimac Mladosti koja se takmiči u Premijer ligi BiH. Svojim igrama dao je veliki doprinos da Maladost u Ligi 13 obezbijedi plasman u Ligu 6, gdje je osvojila treće mjesto i plasman u polufinale Pley off-a. U protekle tri godine pozivan je da nastupi za košarkašku reprezentaciju Republike Srpske na košarkaškom Saboru i na ovom takmičenju opravdao poziv selektora reprezentacije, a ujedno je dostojanstveno predstavljao svoj matični klub i rodni grad.

'Salon Nina - Prokron' pobjednik je turnira u Mrkonjić Gradu

Napisao Opština Mrkonjić Grad (www.mrkonjic-grad.rs) , .

Ekipa ''Salon Nina - Prokron'' pobjednik je turnira u malom fudbalu u Mrkonjić Gradu koji se tradicionalno organizuje povodom 4. februara Dana opštine. Salon Nina -Prokron je u finalu savladao ekipu ''MG Miki'' rezultatom 2:0. Teća je bila ekipa ''Izletnika'', koja je penalima savladala ekipu ''Kafe Duga''. Za najboljeg igrača turnira izabran je Milovan Travar, igrač pobjedničkog tima, a njegov saigrač Momčilo Popadić, proglašen je za najboljeg golmana. Najbolji strijelac turnira sa devet postignutih pogodaka je Milan Kosić iz tima ''MG Miki''. Organizator turnira bio je Kulturno-sportski centar ''Petar Kočić'', a na turniru je nastupilo 26 ekipa sa područja opštine Mrkonjić Grad.

Danas počinje turnir u malom fudbalu

Napisao Opština Mrkonjić Grad (www.mrkonjic-grad.rs) , .

U organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar ''Petar Kočić'', a pod pokroviteljstcom opštine, u Mrkonjić Gradu danas počinje turnir u malom fudbalu, na kojem učestvuje 16 ekipa sa područja ove opštine. Turnir se tradicionalno organizuje u okviru svečanosti posvećenih 4. februaru, Danu opštine i povratka stanovništva na svoja vjekovna ognjišta poslije petomjesečnog izbjeglištva. Direktor JU Kulturno-sportski centar ''Petar Kočić'' Radoje Conjić istakao je da na turniru učestvuju isključivo ekipe i igrači sa područja mrkonjićke opštine, jer se na taj način želi dati poseban značaj turniru i obilježavanju Dana opštine.

Održana sjednica Organizacionog odbora za Izbor sportiste godine

Napisao Opština Mrkonjić Grad (www.mrkonjic-grad.rs) , .

Hidroelektrane na Vrbasu biće generalni sponzor manifestacije za Izbor sportiste 2012. godine opštine Mrkonjić Grad. Odlučeno je to na sjednici Organizacionog odbora za Izbor sportiste godine opštine Mrkonjić Grad. Na sjednici je još utvrđen program manifestacije, određene vrste nagrada i izabran sportski žiri. Tako je odlučeno da se manifestacija održi 03. februara (nedjelja) sa početkom u 19 časova. Kada je riječ o nagradama odlučeno je da se na osnovu pristiglih rezultata pojedinaca i sportskih organizacija opštine Mrkonjić Grad za 2012. godinu, nagrede najbolji sportisti za 2012. godinu (1, 2, i 3 mjesto), najbolji sportski klub i najperspektivniji mladi sportista u muškoj i ženskoj kategoriji, te će biti uručene i posebne nagrade i priznanja za sportske radnike.