Rekonstrukcija zgrade Šumskog gazdinstva Lisina

Napisao SRNA , .

Objekat Upravne zgrade Šumskog gazdinstva "Lisina" u Mrkonjić Gradu dobio je novu fasadu, a u toku je i rekonstrukcija unutrašnjeg hola. Objekat zgrade je dotrajao, pa su u upravi odlučili da ga renoviraju. Prije tri godine je zamijenjen krov, prošle godine je riješena stolarija i otkupljen je objekat, a ove godine fasada i unutrašnji hol. Kompletno ulaganje u rekonstrukciju iznosiće oko 420.000 KM. Direktor Šumskog gazdinstva "Lisina" Nedeljko Antić rekao je da su sredstva obezbijeđena iz vlastitih izvora, jer ovo gazdinstvo uspješno posluje.

Vatrogascima novo terensko vozilo

Napisao SRNA , .

Vatrogasno društvo u Mrkonjić Gradu dobilo je novo višenamjensko terensko vozilo sa najsavremenijom opremom od Vatrogasnog saveza Republike Srpske. Vrijednost vozila sa kompletnom opremom je oko 112.000 KM, a služi za gašenje šumskih požara, požara u objektima i kao tehnička pomoć pri udesima i poplavama. "Efikasnost vozila je velika i sa njim se brzo može intervenisati", rekao je starješina Vatrogasnog društva u Mrkonjić Gradu Željko Laketić. Vatrogasno društvo u Mrkonjić Gradu za sada ima devet vozila za različite namjene.

Ubio medvjeda, pa prodao meso

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Duško Stojičić (27) iz Medne, sela udaljenog tridesetak kilometara od Mrkonjić Grada, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je na nezakonit način odstrijelio medvjeda. Ovo su istakli juče u mrkonjićkoj Stanici javne bezbjednosti dodavši da je policiji odstrel medvjeda prijavio sekretar Lovačkog udruženja "Lisina" Mile Milanović. - Milanović je u prijavi naveo da je Stojičić medvjeda ubio u selu i da su oni dojavu o odstrelu divljači dobili od jednog Stojičićevog komšije - istakao je Milanović. U mrkonjićkoj SJB su potvrdili da je Stojičić priveden i zadržan na ispitivanju i da će njegov slučaj biti predat u dalji postupak Okružnom tužilaštvu u Mrkonjić Gradu.

Obilježeno 17 godina od stradanja Srba

Napisao Agencije , .

U Mrkonjić Gradu danas je obilježeno 17 godina od kada je tokom agresije oružanih snaga Hrvatske i takozvane Armije BiH sa vjekovnih ognjišta iz 13 zapadnokrajiških opština protjerano više od 120.000 Srba, a ubijeno oko 2.000 civila i vojnika.Delegacije Vlade Republike Srpske, Saveza logoraša, opštine Mrkonjić Grad i brojne druge položile su cvijeće na spomen-obilježje masovne grobnice u gradskom pravoslavnom groblju u Mrkonjić Gradu, a služen je i parastos za nastradale. Položeno je cvijeće i na Trg srpskih boraca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima otadžbinskog rata, a održana je i duhovna akademija sa prigodnim programom. Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić danas je javno apelovala, u ime svih porodica poginulih boraca i civila, da se počne sa procesuiranjem zločina.

Djeca neće u selo na nastavu

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Više od stotinu osnovaca iz Gornjih i Donjih Graca, Orahovljana, Podbrda, Podšiljka i Čađavice na nastavu ide u Osnovnu školu "Petar Kočić" i "Ivan Goran Kovačić" u Mrkonjić Gradu, umjesto, kako je Odlukom o upisnim područjima predviđeno, u bliže seoske škole. Ta praksa je prisutna godinama, jer đaci poslije završenog petog razreda ne žele da idu u školu u Podrašnicu, a u tome ih podržavaju njihovi roditelji. S druge strane, Ministarstvo prosvjete i obrazovanja "zateže" da tim đacima plati prevoz do škole. Zbog nepoštovanja Odluke o upisnim područjima, u OŠ "Vuk Karayić" u Podrašnici ima oko stotinak učenika manje.

Rekonstrukcija zagrade Doma zdravlja

Napisao Agencije (Glas Srpske) , .

Rekonstrukcija zagrade Doma zdravlja “Dr Jovan Rašković” do kraja septembra. Zgrada mrkonjićkog Doma zdravlja “Dr Jovan Rašković” biće rekonstruisana do kraja septembra sredstvima koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske putem Razvojnog programa u iznosu od 470.000 KM, prenose agencije. U toku je rekonstrukcija krova, fasade i vanjske stolarije zgrade Doma zdravlja. - Stara stolarija potpuno je dotrajala i zato se radi kompletna rekonstrukcija.