Bez struje ostale stotine domaćinstava

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Dežurne ekipe mrkonjićke "Elektrodistribucije" proteklog vikenda imale su pune ruke posla na otklanjanju kvarova na elektroprenosnoj mreži, koje su prouzrokovale snježne padavine. Neki dijelovi opštine Jezero u subotu su jedno vrijeme bili i bez telefonskih veza, pošto su petak noću olujni vjetar i snježno nevrijeme polomili telefonski stub. Kvar su u subotu otklonile dežurne ekipe mrkonjićkog "Telekoma". - Zahvaljujući prestanku padavina i velikom angažovanju naših dežurnih ekipa, u subotu je većina kvarova otklonjena, tako da su struju dobila gotovo sva domaćinstva.

Cazinjanin uhapšen zbog ukradenog vozila

Napisao Sladojević Dragan (Nezavisne Novine) , .

Policija je u mjestu Čađavica, kod Mrkonjić Grada, uhapsila Cazinjanina Fehka Ćošabića (26), jer je vozio automobil opel, ukraden na području Cazina. "Na području Čađavice policajci su juče oko 09.10 časova zaustavili i kontrolisali opel. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je navedeno vozilo ukradno u toku noći između ponedjeljka i utorka", kazali su "Nezavisnim" iz policije. Ćošabić, koji je vozio opel, zatim je bez upotrebe sile uhapšen i priveden na kriminalističku obradu u Policijsku stanicu Mrkonjić Grad. "Nakon završene kriminalističke obrade, vozač i vozilo su uz potvrdu predati policijskim službenicim...

Lopovi ukrali građevinski materijal iz kuće

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Nepoznate osobe ukrale su u noći između petka i subote iz kuće vlasništvo Mihajla Pučića iz Medne kod Mrkonjić Grada građevinski materijal u vrijednosti od oko 600 maraka. Krađu je Stanici javne bezbjednosti Mrkonjić Grad prijavio poslovođa preduzeća "Progres-gradnja" iz Banjaluke Slaviša Jotić koje izvodi radove na renoviranju Pučićeve kuće. Nepoznati lopovi ukrali su iz podruma kuće 20 vreća cementa, 28 vreća kreča, 400 komada crijepa i drugi materijal čija je vrijednost procijenjena na oko 600 maraka. Uviđaj su obavili pripadnici Kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad.

Otkačena prikolica povrijedila Dragu Jotića

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Otkačena prikolica povrijedila Dragu Jotića - Drago Jotić (56) iz Mrkonjić Grada povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 17 časova u Čađavici na dionici magistralnog puta Mrkonjić Grad - Ključ. Do nesreće je došlo kada se u vožnji sa vozila "mercedes", kojim je upravljao Perica Kovačević (46) iz Banjaluke, otkačila prikolica i udarila u parkirano teretno vozilo "fijat fiorina", gdje se na mjestu suvozača nalazio Drago Jotić. Poslije ukazane ljekarske pomoći Jotić je upućen na kućno liječenje.

Ukradeni "opel" nađen slupan u jarku

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad pronašli su u Bjelajcu, na magistralnom putu prema Banjaluci, slupano putničko vozilo "opel kadet" koje je ranije ukradeno. Policija je utvrdila da je vozilo u noći između srijede i četvrtka iz ulice Milana Rakića ukrao maloljetni L. N. (17) iz Mrkonjić Grada. Krađu vozila je policiji u četvrtak u sedam časova prijavio vlasnik Branimir Šormaz (29) iz Mrkonjić Grada. Uviđaj o ovom krivičnom djelu izvršili su pripadnici Kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad, a protiv L. N. biće preduzete zakonske mjere predviđene krivičnim zakonom o maloljetnim licima.

Teže povrijeđen vozač "renoa"

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Savan Dakić (47) iz Mrkonjić Grada teže je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u 17.30 časova na dinici regionalnog puta Baraći - Šipovo, u naselju Gornji Baraći. Poslije ukazane ljekarske pomoći u mrkonjićkom Domu zdravlja Dakić je upućen na liječenje u Klinički centar u Banjaluci. Do nesreće je došlo kada je Dakić, upravljajući putničkim vozilom "reno", iz za sada neutvrđenih razloga udario u kamion "volvo", kojim je upravljao Zoran Rakić (26) iz Podrašnice kod Mrkonjić Grada. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad, a najvjerovatniji uzrok nesreće...