Tijelo Vlajka Bubnjevića pronađeno u snijegu

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Smrznuto tijelo Vlajka Bubnjevića (64) iz Gerzova, koji je nestao 2. februara ove godine, pronađeno je u nedjelju u zaseoku Rajini, u selu Gerzovo kod Mrkonjić Grada. Pronašli su ga oko 17 časova u snijegu u obližnjem šumarku šumar Rajko Slijepčević i Uroš Novaković. Uviđaj su obavili pripadnici Kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad. - Dežurni ljekar u mrkonjićkom Domu zdravlja "Dr Jovan Rašković" dr Pero Radić konstatovao je da je smrt nastupila prirodnim putem od posljedica smrzavanja i na tijelu...

Ukradeni antenski kablovi

Napisao SRNA , .

Policija je obaviještena o krađi nakon što je radnik Eroneta Z. L. (46) iz Jajca juče, dok je bio na terenu u Baljvinama, primijetio da je odneseno 60 metara kabla njegove firme, čija je vrijednost oko 720 KM Nepoznata lica su u mjestu Baljvine kod Mrkonjić Grada ukrala antenske kablove koji su vlasništvo kompanija Eronet i M:tel, potvrđeno je jutros Srni u Policijskoj stanici u Mrkonjić Gradu. Krađa kablova dogodila se u noći između 4. i 5. februara. Policija je obaviještena o krađi nakon što je radnik Eroneta Z. L. (46) iz Jajca juče, dok je...

Bivši policajac uhapšen zbog iznude milion KM

Napisao Morača Nikola (Nezavisne Novine) , .

Milorad Radić (60), penzionisani policajac iz Mrkonjić Grada, uhapšen je zbog sumnje da je od sugrađanina i biznismena M.M. pokušao iznuditi milion maraka. "Nezavisnim" je potvrđeno da je Radić duži period ucjenjivao žrtvu i prijetio da će mu pobiti porodicu ukoliko ne plati miliona KM. Nakon svega, M.M. je slučaj prijavio policiji. Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi otkrio je u petak da je policija gotovo dvije sedmice tajno pratila osumnjičenog Radića i tako zadokumentovala veći broj materijalnih dokaza, koji će biti dio budućeg krivičnog postupka protiv osumnjičenog. Osim tajnog praćenja, Radiću su, kako saznajemo, snimani i telefonski razgovori.

Vatra progutala pomoćne objekte

Napisao Mrkonjić Grad Portal , .

Dušanu Todoroviću iz Medne kod Mrkonjić Grada pričinjena je velika šteta u požaru koji je zahvatio dva pomoćna objekta i krov garaže. Zahvaljujući intervenciji Vatrogasne jedinice iz Mrkonjić Grada požar na krovu garaže je ugašen, čime je spriječeno da se vatrena stihija proširi na susjedne stambene objekte i pričini još veću štetu. Dežurni u Vatrogasnoj jedinici Milenko Olabina kazao je da su vatrogasci dojavu o požaru zaprimili u subotu pola časa iza ponoći i da je borba sa vatrenom stihijom trajala pet časova. - Po dojavi o požaru sa vatrogasnom cisternom intervenisale su moje kolege Simo Savić i Dragan Roljić. Kada su stigli na mjesto požara, vatra je gotovo već bila uništila dva pomoćna objekta sa većom količinom ogrevnog drveta - rekao je Olabina.

Lopov krao novčanike na stočnoj pijaci

Napisao Agencije , .

Nepoznato lice je na stočnoj pijaci u Mrkonjić Gradu od dvije osobe ukralo novčanike u kojima je ukupno bilo 1.310 KM, rekli su danas u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, prenose agencije. U novčaniku, vlasništvo lica čiji su inicijali B. S. bilo je 1.100 KM, a u novčaniku lica G. K. nalazilo se 210 KM. Krađa je izvršena juče između 7.30 i 8.30 časova na stočnoj pijaci u ulici cara Dušana. Policija radi na pronalaženju i identifikovanju počinilaca.

Ubio babu zbog 213 maraka

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Borislavu Jariću (21) zvanom Borko iz Mrkonjić Grada, koji je osumnjičen da je u nedjelju ubio svoju babu Boju Jarić (86) iz Gornjih Šehovaca kod Mrkonjić Grada, u utorak je određen jednomjesečni pritvor u banjalučkom Okružnom sudu. On je uhapšen u ponedjeljak oko 20.30 časova, a priznao je zločin kada su mu predočeni dokazi prilikom saslušanja u mrkonjićkoj Stanici javne bezbjednosti. Pritvor mu je određen na prijedlog banjalučkog Okružnog tužilaštva. - Borislav je priznao zločin i naveo da je od starice uzeo 213 maraka. Na pitanje zašto je ubio svoju babu, odgovorio je da ne zna - rekli su u mrkonjićkoj policiji.