Iz kamiona ispalo 120 gasnih boca

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Iz kamiona preduzeća "Tehnogas" iz Trna kod Laktaša ispalo je 120 gasnih boca na kolovoz na magistralnom putu Jajce - Banjaluka kod hidroelektrane "Jajce 2" oko šest časova. U Policijskoj upravi u Jajcu potvrdili su da je do ispadanja gasnih boca sa "Tehnogasovog" vozila došlo zbog pucanja španera kojim su bile pričvršćene i da je iz kamiona ispalo 120 gasnih boca. - Kamion je prevozilo napunjene gasne boce i srećna je okolnost da je samo jedna gasna boca eksplodirala i zapalila se. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca Vatrogasne jedinice Jajce i pripadnika Civilne zaštite požar je ugašen na boci koja se zapalila i tako spriječeno da vatra zahvati ostale boce koje su se rasule po putu, što bi izazvalo veliku eksploziju i ugrozilo život vozača kamiona, ali i vozača ostalih vozila koja su se zaustavila u neposrednoj blizini vozila sa kojeg su ispale boce - rekao je naš izvor u Policijskoj upravi u Jajcu.

Akcija “Proljetno uređenje grada”

Napisao Opština Mrkonjić Grad (www.mrkonjic-grad.rs) , .

U organizaciji Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine i firmama JKP „Park,“ „Mrkonjić putevi“ „Zidart“, „Šik –turs“ i „Nik-trejd“ pokrenuta je akcija „Proljetno uređenje grada „ . U skladu s tim na području opštine Mrkonjić Grad provedena je jednodnevna akcija prikupljanja smeća i otpada sa javnih površina, kao i sječa šiblja od Novog naselja do deponije smeća „Podovi“.

VIII Dani gljiva - izvještaj

Napisao Marić Borislav (www.gljive.com) , .

Ovogodišnje Dane gljiva mogli bismo okarakterisati u jednoj recenici 'Nikada manje gljiva, a nikad više gljivara'. Dva sušna mjeseca nije mogla nadoknaditi kiša koja je pala nekoloko dana prije manifestacije pa je gljiva bilo izuzetno malo u odnosu na prethodne godine. Ipak, izloženo je oko 140 vrsta što je duplo manje nego inače ali broj vrsta prestavlja pravi podvig s obzirom da su izložbe u okruženju otkazane i pomjerene za neko bolje vrijeme. Sa druge strane broj gljivara na Lisini, ili bolje rečeno ljubitelja prirode, popeo se skoro na tri stotine što je duplo više nego...

VIII Dani gljiva

Napisao Marić Borislav (www.gljive.com) , .

Informacija za sve Vas koji volite provoditi slobodno vrijeme sa prijateljima u prirodi. Ove jeseni organizujemo, osme po redu, Dane gljiva na Lisni kod Mrkonjić Grada. Iako je ljeto bilo vrelo i bez kiše, pa čak vreo i početak septembra, vjerujemo da će nas Lisina i ove godine nagraditi velikim brojem vrsta gljiva. Zato planirajte gljivarenje zadnji vikend u septembru, a mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini. Kao i uvijek do sada, Dani gljiva počinju u petak okupljanjem učesnika u Mrkonjić Gradu. Subota je cijela na raspolaganju gljivarima istraživačima i svečanom otvaranju edukativne staze, a...

Na Manjači izgorjelo 25 hektara šume

Napisao Dakić Slobodan (Glas Srpske) , .

Na lokalitetu Močioci, nedaleko od kasarne "Kula" podno planine Manjače, izbio je veliki šumski požar, koji je zaprijetio da se proširi i zahvati šumski kompleks na Manjači. - Naši vojnici primijetili su nedaleko od kasarne požar, koji je zahvatio korov, nisko rastinje i šumu na površini od oko 25 hektara. Odmah smo angažovali sve raspoloživo ljudstvo i pristupili gašenju požara. Poslije višečasovne borbe sa vatrenom stihijom uspjeli smo da požar lokalizujemo i ugasimo, kako se ne bi proširio na šumski kompleks sa visokom šumom - potvrdili su u kasarni "Kula" Oružanih snaga BiH.

U Bočcu zaustavljeno 1.500 kubika smeća

Napisao S. J. (Glas Srpske) , .

U toku je prikupljanje krupnog otpada u Eko-centru "Bočac jezero", a od početka godine do danas iz Vrbasa i Crne rijeke je izvađeno oko 1.500 kubnih metara plastičnog i drvenog otpada. Rekao je ovo "Glasu Srpske" upravnik Eko-centra Jovan Stojičić. - Otpad koji se svakim danom nagomilava u Eko-centru i dalje zadržavaju dvije privremene mreže, a tako će ostati dok se ne obezbijede finansijska sredstva za postavljanje nove brane. Uvjereni smo da će nam u rješavanju ovog problema pomoći i gradska uprava kao što je to činila do sada - istakao je Stojičić.