Humanitarno udruženje za pomoć djeci

Napisao Mirko Vučenović , .

Adresa:Vase Pelagića br.15, Mrkonjić Grad 
Predsjednik udruženja: Mirko Vučenović
Kontakt osoba:Mirko Vučenović
Kontakt telefon: 050 212 456
Kontakt fax: nema
Mobilni telefon: nema
Web adresa:nema
E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
 
Opšte informacije o udruženju:
Humanitarno udruženje za pomoć djeci “CHA” je nevladina organizacija koja je počela sa radom 1999.godine. U početku bazirano na  humanitarnom  i edukativnom programu da bi na osnovu potreba članstva proširili svoje programe. Udruženje ima 36 članova  i 140 volontera ,do sada je kroz naše programe prošlo 2532 korisnika. Udruženje je otvoreno za rad sa dijecom i  roditeljima , razvija svoje programe i uslužuje korisnike na nivou lokalne zajednice, sarađuje sa svim nevladinim organizacijama na nivou entiteta i države BiH.

Do sada smo imali aktivnosti sa djecom u osnovnim i srednjim  školama kroz projekte:
- Edukacija djece od ratnih stresova, 1999. godine,
- Sportom protiv narkomanije 2003. godine (ukupno 2532 djece).
- Sportom protiv narkomanije 2005. godine

Prvi projekat je izveden samofinansiranjem, drugi je finansiran od CAR-e internacional iz Banja Luke , treći je finansiran od Švicarske ambasade iz Sarajeva, a četvrti je finasiran od Kanadske ambasade iz Sarajeva.

Socijalni ciljevi:
Omogućiti aktivno učestvovanje djece, omladine i roditelja u edukativnim, kulturnim i socijalnim aktivnostima udruženja, da bi poboljšali postojeće i razvili nove vještine, znanja i stavove, ojačali kapacitete i na taj način usmjerili, izrazili i zadovoljili svoje poterebe u skladu sa vrijednostima i očekivanjima misije.

Vizija:
«CHA» zamišlja BiH sa obrazovnim, kulturnim socijalnim i ekonomskim okruženjem baziranim na principima i vrijednostima pravednog mira, sa socijalnim strukturama otvorenim za participaciju koje odgovaraju razvojnim potrebama djece, omladine i roditelja.
 

Download from BIGTheme.net free full premium templates